A fahéjat évezredek óta ismerjük. A gyógyászatban emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatása miatt használják. A fahéj serkentheti az emésztést, és hurutok ellen is kiváló lehet, legalábbis a régi korok orvosai szerint. Talán ezért szerepelt régen a nehezen emészthető ételek sora végén az illatozó fahéjas sütemény. A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt hatásai mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hathat.
A króm aktív szerepet játszhat a szervezet szénhidrát anyagcseréjében, és a cukorháztartás szabályozásában. Megfelelő mennyiségű és rendszeres fogyasztása számos olyan betegség megelőzésében és kezelésében segíthet, amelyet az inzulinrezisztencia okoz vagy súlyosbít. Segíthet stabilizálni a vércukorszintet, ezért kiemelten hasznos nyomelem például cukorbetegeknek, túlsúlyosaknak, migréneseknek, magas vérnyomásban, gyomor- illetve bélfekélyekben szenvedőknek. Kevés mennyiség is elég belőle, azonban nélkülözhetetlen vegyület. Pótlásával normális szinten tartható a vércukorszint, a koleszterinszint és a testsúly, megelőzhető az ingadozások okozta fejfájás, az idegi tünetek, mint az ingerlékenység, fáradékonyság, depresszió.
Adagolás: Napi 1 kapszula.
Főétkezések elött bő folyadékkal nyelje le.
Figyelmeztetés: A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Összetevők: fahéj kivonat, aszkorbinsav, zselatin
Hatóanyagok
|
1 kapszula
|
NRV *%
|
Fahéj extraktum
|
200mg
|
**
|
C-vitamin
|
100mg
|
125
|
NRV% = Felnőttek részére ajánlott napi beviteli referenciaérték százalékban kifejezve
** = Nincs megállapított mennyiség
60 db kapszula
|
1 kapszula/nap
|
2 havi adag
|